Hoeveel kost een tepel-piercing plaatsen?

Doet een piercing plaatsen in de tepel pijn?

Hoelang duurt het vooraleer mijn tepelpiercing genezen is?

Kan ik mijn tepel zelf piercen?

Hoe moet ik mijn tepelpiercing verzorgen?

Mag ik zwemmen met mijn tepelpiercing?

Mag ik zonnen met mijn tepelpiercing?

Hoe oud moet ik zijn voor een piercing in de tepel te laten plaatsen of vanaf welke leeftijd kan een piercing geplaatst worden?

Heb ik een litteken als ik mijn tepelpiercing uitdoe?

Wat gebeurt er als mijn tepelpiercing uitgroeit of wat is uitgroeien van een piercing?

Welk materiaal is het beste om een piercing te laten plaatsen?

Waarom een gouden piercing laten plaatsen?

Kan ik met een tepelpiercing nog borstvoeding geven achteraf?

Moet ik een afspraak maken voor het plaatsen van een tepelpiercing?

 

Hoeveel kost een tepel-piercing plaatsen?

De kostprijs voor een tepelpiercing, met een speciaal anti-allergisch steriel flexibel juweeltje, start vanaf € 55,00. Een titanium tepel-piercing plaatsen vanaf € 70,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing. Die geneest nog veel sneller maar kost wel duurder. Met een echt gouden juweel vanaf € 200,00 plaatsen wij de piercing gratis en rekenen wij enkel de prijs van het juweel aan. Kijk ook op onze site bij piercings en druk op prijzen voor meer info. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt. Opgelet eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die  allergie voor gans je leven !

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 

Doet een  piercing in de tepel plaatsen pijn?

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een tepelpiercing te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.
Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel. Voor een tepelpiercing gebruiken wij bij Choice, geen tangen, wat al een hele boel verlicht!
Het gevoel van het zetten van de piercing in je tepel kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het  naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je tepelpiercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Een tepelpiercing plaatsen bij mannen wordt over het algemeen als iets pijnlijker dan bij vrouwen aangevoeld.

 

Hoe lang duurt het vooraleer mijn tepelpiercing genezen is?

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 8 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Na het zetten van de tepel piercing wordt er bij Choice juwelen soms  een pleister overheen gedaan, deze mag naar een half uur verwijderd worden, zodat er lucht aan kan en je piercing mooi kan uitdrogen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen €3,95 en €6,95 .

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus  een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Na dat je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb, beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten     goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies:ga gedurende twee  maanden niet in bad liggen, hierbij komt de tepelpiercing te lang in contact met zeep resten en wordt  je huid er rond te week .

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de piercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wond spoeling en crème zoals hierboven beschreven. Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de tepelpiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen. Een gepiercte tepel wordt wel dikker en groter en blijft over het algemeen ook een beetje groter.

Mocht de huid rond de tepelpiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom  dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken  kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing in je tepel, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats  tepelpiercing te nemen.

Neem geen piercing waar een te zware hanger aan hangt. Een tepelpiercing met een te zware hanger kan irritaties vormen.

Laat je niet verleiden door een goedkope tepelpiercing te kopen, één maal je je allergie hebt, heb je die voor je leven ! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt,  maar weggaan doet het nooit meer !

Draag de eerste weken geen strakke kleding over je piercing, zoals te strakke truitjes. Als deze over de tepelpiercing heen schuurt kan de navelpiercing geïrriteerd raken.

 

Kan ik mijn tepelpiercing zelf piercen?

Neen absoluut niet

1.     Bij Choice zijn er bepaalde mensen  speciaal opgeleid,  om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn . We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.

2.     Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken  en de materialen waarmee  wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan jouw oude oorbel of de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.

3.     De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal vrouwen) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden.  En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.

4.      Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf  een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben. Opgelet eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven !

Opgelet eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven.

 

Hoe moet ik mijn tepelpiercing verzorgen?

Een tepelpiercing geneest traag .

Leef gezond-: genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “ piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer .

* Met “piercingsgel” verzorg je het wondje  doe de gel er op en beweeg je piercing zacht op en neer.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing  geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten.  Zowel ’s nachts als overdag.  Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice - juwelen, assisteren wij je graag, bij het vervangen..

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs!  Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

 

Mag ik zwemmen met mijn tepelpiercing?

Ja dat mag, maar best gebruik je tijdens het zwemmen  een waterdichte pleister. Na het zwemmen zeker terug verwijderen, zodanig dat je piercing terug kan uitdrogen aan de lucht.

 

Mag ik zonnen met mijn tepel-piercing?

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecreme , zorg dat de creme niet in je wondje geraakt.

 

Hoe oud moet ik zijn voor een piercing in de tepel te laten plaatsen of vanaf welke leeftijd kan een piercing geplaatst worden?

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar ! 

Dit formulier kan je downloaden van onze site.  Kijk hiervoor bij piercings en druk dan op info.

Jonger dan 16 vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

 

Heb ik een litteken als ik mijn tepelpiercing uitdoe?

als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet. Als je een piercing in je tepel plaatst wordt je tepel groter en dikker.

Als je ze nadien weer uitdoet, wordt die  MEESTAL terug kleiner.

 

Wat gebeurt er als mijn tepelpiercing uitgroeit of wat is uitgroeien van een piercing?

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing!

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen over te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast  en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud.  Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest!  Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen!

 

Welk materiaal is het beste om een piercing te laten plaatsen?

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast  en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Opgelet: bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit , maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

 

Waarom een gouden piercing laten plaatsen?

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

 

Kan ik met een tepelpiercing nog borstvoeding geven achteraf?

Dit valt moeilijk vooraf te bepalen. Bij vorming van littekenweefsel, kan het zijn dat de kanaaltjes afgesloten worden en er geen melk meer door kan komen.

Maar veel mensen hebben daar geen last van en kunnen nog borstvoeding geven.

 

Moet ik een afspraak maken voor het plaatsen van een tepelpiercing?

bezoek hiervoor onze contactpagina.